Pareri despre Chogan network marketing

Păreri despre Chogan – compania de network marketing care cucereşte România

Companiile de network marketing sunt deosebit de ademenitoare pentru femeile din România. Cu sau fără educaţie economică, ele nu par interesate să afle atât plusurile cât şi minusurile afacerilor MLM. Doar se agaţă de fiecare oportunitate de afaceri în speranţa că vor obţine bani rapid şi uşor. Oare este la modă să fii reprezentant sau distribuitor pentru astfel de firme? Dupaliceu.ro vă aduce în atenţie o nouă companie de network marketing care a pus ochii pe piaţa din România.

Este vorba despre Chogan – o companie italiană axată pe vânzări directe de produse cosmetice, parfumuri şi produse de curăţenie. Compania Chogan sau Chogan Group câştigă tot mai mult teren şi în ţara noastră şi amplifică concurenţa din sfera MLM. De fapt, dintre cele 3 doamne promovate ca lideri (distribuitori de top) ai lunii martie, două sunt românce. De aceea s-ar putea ca şi tu să cauţi păreri despre Chogan.

Încă o „oportunitate de afacere” pentru femei

distribuitori chogan ruby
Două dintre reprezentantele de top ale lunii martie sunt românce. Sursa: chogangroupspa.com

Majoritatea companiilor specializate în vânzări directe se promovează ca fiind o „oportunitate de afacere”. Nimic mai fals!

Aparent, pare o activitate ideală pentru femeile care vor să lucreze de acasă sau în timpul liber. Soţii rareori au un cuvânt de spus şi nici nu şi-au format păreri despre Chogan sau MLM. Având în vedere gama de produse pe care le oferă (parfumuri, cosmetice, detergenţi etc.), nu e de mirare că într-o afacere MLM ca şi aceasta vom găsi preponderent femei: de la eleve de liceu, la proaspete mămici sau femei cu o carieră de invidiat în spate. Toate încearcă să-şi vândă unele altora produse cosmetice, parfumuri şi produse de curăţenie.

Până acum, companiile de network marketing au ascuns foarte bine praful sub preş. Însă gluma se îngroaşă. Firmele de tip multi-level marketing fac mult rău în economie, fiind păstrate într-un con de umbră atât de mediul academic, cât şi de mass-media.

Reţine însă această definiţie: MLM = ţeapă!

Companiile MLM îşi bat joc de timpul celor atraşi în “joc”

Ca unul care are grijă să-şi valorifice la maxim timpul şi să nu-l risipească în activităţi fără noimă, nu pot să nu mă revolt când ştiu că atâţia oameni pierd ore şi zile din viaţă promovând GRATUIT afacerea unor necunoscuţi.

De cele mai multe ori, femeile implicate în network marketing pierd nu doar bani, ci şi noţiunea timpului. Ajung să (se) investească prea mult raportat la cât câştigă. Îşi neglijează astfel soţul, copiii, prietenii, părinţii… În loc să fie o afacere care le „conectează”, MLM-ul le deconectează complet de la lumea reală.

Succesul într-o afacere piramidală cere mari sacrificii.

Statut reprezentant Chogan

“Ca și Colaborator și lucrător autonom, nu ești un angajat, agent, afiliat, deținător de valori mobiliare, asociat în participațiune, mandatar sau beneficiar al Chogan Group sau al oricărui alt Colaborator. Întrucât subiect independent, nu ai drepturile sau beneficiile rezervate angajaților Chogan Group și nu poți înainta nicio pretenție contrară.”

Sursa: Codul Etic – Chogan

statut reprezentant choganCând devii reprezentant Chogan, te oferi să munceşti VOLUNTAR, neplătit(ă) şi fără a avea vreun beneficiu concret din această “colaborare”.

În afacerile MLM, statutul de reprezentant nu te face nici ANTREPRENOR, nici ANGAJAT, nici ACŢIONAR!

Nu deţii propria afacere, deoarece tocmai te-ai oferit să munceşti pentru visul fondatorilor acelei companii. Şi nu eşti nici salariat cu acte în regulă, deci nu acumulezi vechime în muncă, nu vei beneficia de asigurare de sănătate şi nici de concediu “plătit” sau concediu medical. Dacă înainte să devii reprezentant Chogan erai şomer(ă), tot acelaşi statut îl ai şi acum. Tocmai acest aspect îmi provoacă repulsie. Chogan Group este o companie la fel de dubioasă precum sunt toate celelalte companii MLM.

Nici măcar cei mai vechi reprezentanţi Chogan nu sunt SALARIAŢI. În realitate, compania funcţionează cu foarte puţini angajaţi “la vedere”, cu acte în regulă.

Companiile MLM fac profituri uriaşe de pe spinarea unor VOLUNTARI creduli, care se oferă să “muncească” benevol şi acceptă să fie recompensaţi cu comisioane ridicole DOAR pentru reuşite…

Am scris deja ce părere am despre network marketing în general, dar dacă vrei câteva păreri strict despre Chogan, iată-le mai jos:

Păreri Chogan

  1. Compania Chogan nu aduce nimic nou şi inovator

Chogan este doar o nouă afacere piramidală care imită alte companii MLM, cum ar fi Farmasi, Avon, Oriflame sau Amway. Este o copie fidelă a acestora. Nimic inovator. Pragurile pe care le poţi atinge poartă tot denumirea unor pietre preţioase. Nu te duce cu gândul la “concurenţă neloială”?

Dacă nu ai făcut bani în celelalte companii, ce te face să crezi că vei obţine bani rapid şi fără prea mare bătaie de cap aici?

În plus, ce anume îţi oferă garanţia că această companie de network marketing nu face decât să reambaleze nişte produse care se comercializează deja în supermarket-uri? Acest “truc” al reambalării este des practicat în special pentru suplimente nutritive, dar la fel de bine se poate practica şi pentru produse cosmetice sau detergenţi.

  1. Chogan Group are o istorie scurtă şi netransparentă

Unele surse spun că Chogan Group SPA a luat fiinţă în 2013. Alte surse arată că această companie există doar din 2019. Pe https://www.ufficiocamerale.it/7788/chogan-group-srl firma apare înregistrată din 2016. Pe cine să credem? Site-ul web al companiei nu oferă informaţii exacte despre istoricul ei. (De la data publicării iniţiale a acestui articol, compania şi-a actualizat informaţiile, susţinând că a fost înfiinţată în anul 2013.)

Dacă şi în companiile MLM cu vechime este greu să faci bani, cum crezi că va fi într-o companie MLM de care românii nu au mai auzit? Eşti dispus(ă) să investeşti timp şi bani pentru a promova această firmă?

Crezi că vei face bani din vânzarea produselor cosmetice şi a parfumurilor Olfazeta? Câte sticle de detergenţi Brilhome crezi că poţi să vinzi într-o lună? Sau poate că banii cei mai mulţi provin din recrutarea de noi distribuitori? Într-un articol publicat anterior aici pe dupaliceu.ro am spus că ar trebui să ţi se aprindă un beculeţ roşu în cazul în care accentul cade pe recrutare, nu pe comercializarea produselor.

Oricum ar fi, oare merită să te numeri printre „voluntarii” care oferă servicii de marketing acestei firme pe cheltuiala lor?

  1. Fondatorii Chogan se bucură de succes departe de ochii lumii

Michelangelo Paradiso, Scelzo Liborio şi Arcangela Fumarulo par să fie fondatorii Chogan Group. Mi se pare ciudat faptul că pe site-ul companiei nu sunt pomeniţi deloc. Dacă deţin o companie de succes şi produse atât de calitative, ei ar trebui să fie în prima linie, nu-i aşa? De ce se ascund?

În plus, nu m-a mirat deloc să constat că domnul Michelangelo Paradiso este un mare fan al lui Tony Robbins, vizitându-i profilul de pe LinkedIn. Încă o confirmare a faptului că afacerile MLM merg mână în mână cu industria de dezvoltare personală.

Am scormonit internetul după imagini profesionale potrivite cu statutul pe care îl deţin cei trei dar nu am găsit. Şi nici profiluri bine întreţinute pe reţelele de socializare. Să se fi ascuns sub un pseudonim, de teamă să nu devină faimoşi?

Oare se bucură de un trai fără griji în timp ce mii de femei care muncesc “voluntar” pentru ei se întreabă ce vor pune mâine pe masă?

Eu, unul, nu mi-aş dori să fac parte dintr-o companie despre care ştiu atât de puţine lucruri… Nici măcar faptul că sunt şi creştini implicaţi în această afacere MLM nu ar fi un argument suficient de solid pentru a mă implica în ceva ce nu mă pasionează cu adevărat.

Dacă trebuie să te forţezi CA SĂ ÎŢI PLACĂ ceea ce faci, poate nu-i pentru tine. Poate nu merită să te chinui.

Unele păreri despre Chogan şi MLM pot fi înşelătoare

Unele pareri despre Chogan pot fi inselatoareFiind o companie „tânără” şi nou intrată pe piaţa din România, s-ar putea să nu găseşti încă prea multe păreri despre Chogan. Şi chiar dacă vei găsi, s-ar putea să fie vorba despre discursuri “pro” menite să te atragă în marea „familie” de reprezentanţi. Este firesc ca în lunile următoare să se umple internetul de păreri pozitive despre Chogan. Dar cu timpul, vom putea citi şi păreri negative. Chogan Group însă va creşte tocmai datorită elevilor şi absolvenţilor de liceu neiniţiaţi şi fără educaţie economică…

Elevii care au absolvit un liceu economic nu sunt în stare să vadă dincolo de aparenţe. Ei părăsesc liceul fără o imagine clară despre economia în care îşi vor petrece tot restul vieţii. Dar nici absolvenţii de ştiinţe economice nu sunt mai vigilenţi. Şi ei cad la fel de uşor în plasa MLM-urilor.

E plină ţara de “doctori în economie”, dar niciunul nu a reuşit să pună degetul pe rană şi să vindece ţara de sărăcie. Fără să-şi dea seama, cu toţii sunt victimele sistemului financiar-bancar – cel care îşi racolează servitorii încă din anii de liceu şi de facultate. Toţi aceşti experţi în economie stau cu capul plecat în faţa bancherilor şi a celor ce s-au autointitulat “experţi în investiţii financiare”. Stau cu capul plecat tocmai în faţa “problemei” pe care ar trebui să o anihileze. Cu logica la pământ, chiar şi doctorii în economie ajung să vândă produse Chogan sau Avon. Şi, evident… ei nu văd nicio problemă în asta.

MLM şi banking – două sectoare care nu ar fi trebuit să existe în economie

În economia zilelor noastre, însă, este extrem de periculos să fii superficial. De ce? Pentru că multe lucruri nu sunt ceea ce par a fi la prima vedere. Aparenţele înşală!

Din acest motiv cred că merită să privim mai atenţi la felul în care sectorul bancar imită companiile de network marketing. Băncile preiau tacticile MLM, cum ar fi „prezentările de produse” şi le îmbracă frumos, în videoclipuri şi programe de „educaţie financiară” precum FIT – Finanţele pe înţelesul tuturor.

De ce? Pentru că atunci când o companie nu este cu adevărat necesară în economie, ea va face tot posibilul să îşi justifice existenţa. “Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!”

Dacă oamenii NU consumă în mod NATURAL produsele şi serviciile acelei companii, atunci se va căuta o modalitate prin care populaţia să fie CONVINSĂ că trebuie să le consume, să le folosească. Ba chiar CONSTRÂNSĂ (vezi legea limitării plăţilor cu numerar – Legea 70/2015 pentru întărirea “disciplinei financiare” ). Atât companiile MLM cât şi băncile ţin acum discursuri prin care le explică tuturor de ce merită să existe şi ele. Iar discursurile, „predicile” şi prezentările de produse s-au mutat online, pe platformele de socializare.

Principala diferenţă dintre bănci şi MLM-uri este că, statul, prin diverse legi, obligă şi constrânge populaţia SĂ SUSŢINĂ sistemul bancar. Băncile sunt singurele companii cu capital privat a căror clienţi sunt GARANTAŢI prin lege… şi prin cenzura prin OMISIUNE din manualele de economie. Oare urmează şi legi care să ne oblige să susţinem şi afacerile de tip multi-level marketing?

Dacă cineva are un cont bancar, cel mai probabil şi l-a deschis constrâns de împrejurări. Nu de bună voie. Nu pentru că a avut neapărat nevoie de el.

Iar dacă cineva ajunge să cumpere produsele unei companii precum Chogan, Amway sau Nuskin, ba chiar să îşi facă cont de distribuitor sau reprezentant, cel mai probabil o face constrâns de jenă, nu din necesitate, dintr-o nevoie reală.

„Virginii” sunt miza atât pentru MLM, cât şi pentru banking

pareri despre Chogan MLM şi banking

 

Principala sursă de noi distribuitori pentru companiile MLM vor fi proaspeţii absolvenţi de liceu – tinerii virgini pe piaţa muncii, care sunt în căutarea primului job. Adică tinerii care nu au mai citit alte păreri despre Chogan sau MLM-uri.

După cum băncile au nevoie în permanenţă de „carne proaspătă” pentru maşinile lor de distrus vieţi, şi companiile MLM tânjesc după „prospături”.

Ideea de „Banking 1:1” (banking unu la unu, promovată de Raiffeisen Bank) este inspirată tocmai din network marketing… şi din „marea trimitere”. Nu mai încape îndoială că atât băncile, cât şi afacerile de tip MLM vor recurge la un prozelitism agresiv în anii următori. Ambele tabere se simt respinse de societate şi încearcă din răsputeri să pozeze în ceea ce nu sunt. Ambele recurg la un fel de “evanghelizare”. Şi cu cât insistă mai mult, cu atât sunt mai ridicole… Disperarea lor se transformă încet-încet în răget.

Aşa cum băncile caută să-i ademenească pe tinerii VIRGINI din punct de vedere financiar prin programe de educaţie financiară (vezi Strategia Naţională de Educaţie Financiară 2023-2030), tot aşa şi companiile MLM văd un mare potenţial în tinerii care nu au mai fost implicaţi în acest gen de afacere. Asistăm la un proces de recrutare continuă.

Cine s-a ars o dată, sigur nu o va “muşca” şi a doua oară.

Chiar aşa să fie?

Ar fi minunat dacă tinerii n-ar avea impresia că le ştiu pe toate. Şi-ar putea folosi mult mai înţelept timpul – şi aşa puţin şi grăbit – dacă ar învăţa din greşelile altora. Dar istoria se tot repetă… ca o casetă derulată înapoi. De aceea economia funcţionează “pe invers”.

Chiar dacă vor auzi poveşti adevărate despre suferinţele provocate de credite, despre executări silite, despre oameni scoşi în stradă sau chiar despre sinucideri din cauza problemelor financiare, tinerii tot îşi vor face un credit bancar pe principiul „mie nu mi se va întâmpla”.

La fel şi în MLM-uri. Chiar dacă vor auzi poveştile unor foşti distribuitori / reprezentanţi care regretă fiecare secundă de implicare, tinerii tot se vor înscrie şi tot vor crede că pot face bani rapid şi fără efort…

După toate aceste păreri despre Choghan, network marketing şi banking, simte-te liber(ă)! Gustă din toate, dar să nu uiţi că te-am avertizat din care copaci să nu mănânci! Eşti gata să suporţi consecinţele? Eşti gata “să te arzi”?